Українські біженці залишаться на довгі роки після закінчення війни, — Єврокомісія

10:15, 26 листопада 2022
Країнам, що приймають біженців, доведеться пристосовуватися до того факту, що українці залишаться в країні на довгі роки після закінчення війни.
Українські біженці залишаться на довгі роки після закінчення війни, — Єврокомісія
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Країнам, що приймають біженців, таким як Німеччина та Польща, доведеться пристосовуватися до того факту, що українці залишаться в країні на довгі роки після закінчення війни. Про це повідомила віцепрезидентка Єврокомісії Дубравка Шуїця, передає RND.

«Ключова проблема полягає в тому, що ці сім'ї думають, що повернуться додому наступного дня після війни. Але вони ще не повернуться додому. Їхні школи зруйновані, їхні будинки зруйновані, їхні робочі місця втрачені. Мушу сказати це відверто, я сама пережила війну в Хорватії в колишній Югославії», - зазначила Шуїця.

Вона закликала жителів Європи не припиняти підтримки українців, які потребують допомоги. 

«Ми не повинні проявляти ознаки втоми, це не вихід. Ми повинні зробити все можливе – на рівні Європейського Союзу, а також на рівні держав-членів, таких як Німеччина, – щоб допомогти українським дітям, які втекли, почуватися як вдома», - зазначила вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики