Країни G7 приєдналися до ЄС та встановили ліміт на російську нафту

09:30, 3 грудня 2022
Ліміт цін на російську нафту встановили на рівні 60 доларів за барель.
Країни G7 приєдналися до ЄС та встановили ліміт на російську нафту
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Країни G7 та Австралія приєдналися до Євросоюзу щодо встановлення обмеження цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів США.

Глава відомства Джанет Йеллен заявила, що G7, ЄС та Австралія тепер спільно встановили стелю цін на морську російську нафту. Це «допоможе досягти мети з обмеження основного джерела доходів путіна для його незаконної війни в Україні, одночасно зберігаючи стабільність».

Крім того, вона назвала таке рішення кульмінацією багатомісячних зусиль коаліції.

Обмеження цін має стимулювати надходження російської нафти на світові ринки зі знижкою. Також це може допомогти захистити споживачів та бізнес від глобальних перебоїв із постачанням.

Зокрема, ліміт піде на користь країнам, де рівень доходу низький або середній. Вони вже постраждали від підвищених цін на енергоносії та продукти харчування через війну, яку росія розв’язала в Україні.

«Незалежно від того, чи купують ці країни енергоресурси в рамках обмеження або за його межами, обмеження дозволить їм домагатися вищих знижок на російську нафту та отримувати вигоду від більшої стабільності на світових енергетичних ринках», – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва