В Індонезії ввели кримінальну відповідальність за позашлюбний секс, закон поширюватиметься і на туристів

14:31, 6 грудня 2022
У законі також зазначається, що пропаганда контрацепції та релігійного богохульства є незаконними.
В Індонезії ввели кримінальну відповідальність за позашлюбний секс, закон поширюватиметься і на туристів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 6 грудня, парламент Індонезії ухвалив досить сперечливий новий Кримінальний кодекс країни, в якому, зокрема, прописана кримінальна відповідальність за позашлюбний секс як для громадян, так і для іноземців, передає Associated Press.

Закон про зміни в кримінальний кодекс ще має затвердити президент Джоко Відодо, а на перехід від старого кодексу до нового передбачено до трьох років.

Згідно з новими правовими нормами Індонезії за позашлюбний секс передбачено до року позбавлення волі, а за співжиття до шлюбу загрожуватиме шість місяців в'язниці. Водночас звинувачення в подружній зраді повинні ґрунтуватися на поліцейських звітах на основі заяви когось із подружжя, батьків або дітей.

У законі також зазначається, що пропаганда контрацепції та релігійного богохульства є незаконними. Водночас аборт також є кримінальним злочином, але закон передбачає винятки для жінок із захворюваннями, що загрожують життю, а також для вагітностей, які є наслідком зґвалтування за умови, що вік плоду менше 12 тижнів.

Крім того, новий кримінальний кодекс також забороняє ображати чинного президента та віце-президента, державні інститути та національну ідеологію. За образу президента передбачено до трьох років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду