McDonalds підтвердив відхід з ринку Казахстану через проблеми з постачанням

15:13, 5 січня 2023
Ресторани поновлять роботу під іншим брендом.
McDonalds підтвердив відхід з ринку Казахстану через проблеми з постачанням
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Корпорація McDonald's підтвердила звільнення з ринку Казахстану через обмеження в поставках. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Вказано також, що ресторани поновлять роботу під іншим брендом.

Як раніше повідомляв Bloomberg, McDonald's має намір залишити Казахстан після того, як збої, спричинені вторгненням Росії в Україну, залишили центральноазіатську країну без заміни російським м'ясним постачанням.

Казахстанські підприємства не підпадають під дію санкцій проти Росії, але McDonald's заборонив своєму місцевому франчайзі купувати м'ясні котлети у російських постачальників.

У листопаді вже 24 ресторани McDonald's, що належать ТОВ Food Solutions KZ, призупинили роботу через проблеми з постачанням.

А закупівля продукції у місцевих чи європейських постачальників привела бізнес у збиток через вищі ціни та витрати на логістику.

Як пише видання, ситуацію посилює і власник франшизи Кайрат Боранбаєв, родич колишнього президента Нурсултана Назарбаєва, затриманий у березні за звинуваченням у розтраті. Боранбаєв також володів франшизою McDonald's у Білорусі, яка торік втратила ліцензію через проблеми з постачанням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду