Китай може надати рф летальну військову допомогу, – Ентоні Блінкен

09:17, 20 лютого 2023
Держсекретар США вважає, що КНР «намагається всидіти на двох стільцях».
Китай може надати рф летальну військову допомогу, – Ентоні Блінкен
Фото: radiosvoboda.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Китай обговорює можливість надання рф летальної військової допомоги, яка може бути спрямована для підтримки агресії в Україні. Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю телеканалу NBC, передає «Європейська правда».

Він нагадав, що Китай тривалий час підтримував росію – причому не лише політично й економічно, а й за рахунок надання нелетального обладнання.

«І ми вкрай стурбовані тим, що Китай розглядає можливість надання летальної підтримки Росії в її агресії проти України. І я чітко заявив, що це призведе до серйозних наслідків, зокрема в наших відносинах. Про це говорив і президент Байден під час своїх кількох зустрічей із Сі Цзіньпіном», – підкреслив Блінкен.

Він також розкритикував позицію Пекіна щодо повномасштабного російського вторгнення в Україну, сказавши, що КНР «намагається всидіти на двох стільцях».

«Публічно він (Китай) показує себе як країну, що прагне миру в Україні. Але непублічно, як я вже говорив, протягом останніх місяців відбувалось постачання нелетальної допомоги, що прямо сприяє військовим зусиллям Росії. Є також інформація, яка буде незабаром оприлюднена, згідно з якою Китай серйозно обмірковує постачання летальної допомоги РФ», – додав держсекретар США.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду