Apple зупинило оновлення додатку на базі ChatGPT через проблеми з безпекою дітей

15:10, 3 березня 2023
Оновлення заблоковано групою перевірки додатку BlueMail.
Apple зупинило оновлення додатку на базі ChatGPT через проблеми з безпекою дітей
Фото: thedailybeast.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанія Apple заблокувала випуск оновлення для поштової програми, що використовує ChatGPT, через побоювання, що вона може ненавмисно показувати дітям неприйнятний контент. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У додаток BlueMail планували впровадити нову функцію штучного інтелекту з використанням чат-бота OpenAI, щоб допомогти автоматизувати такі завдання, як складання електронних листів та керування подіями календаря, але група перевірки додатків Apple прийняла рішення зупинити оновлення.

 «Ваша програма включає контент, згенерований штучним інтелектом, але, схоже, в даний час не включає фільтрацію контенту», - повідомила група перевірки розробникам BlueMail. Компанія Blix Inc., що розробляє BlueMail, заявила, що не погоджується з рішенням Apple.

Група перевірки програми заявила, що оскільки програма може створювати контент, який не підходить для всіх аудиторій, BlueMail слід підвищити вікове обмеження до 17 років і старше або включити фільтрацію контенту. Обмеження програми в даний час встановлено для користувачів віком від 4 років і більше. Вікове обмеження Apple для 17 років і старше призначене для категорій додатків, які можуть включати все, від образливих виразів до сексуального контенту і посилань на наркотики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді