Сі Цзіньпін вірить у можливість мирного врегулювання «конфлікту» між рф та Україною

09:10, 20 березня 2023
Голова КНР висловив переконання у можливості мирного врегулювання «конфлікту» між рф та Україною.
Сі Цзіньпін вірить у можливість мирного врегулювання «конфлікту» між рф та Україною
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідер Китаю Сі Цзіньпін висловив переконання у можливості мирного врегулювання «конфлікту» між росією та Україною. Про це йдеться у його статті для російських ЗМІ, текст якої опублікований Xinhua.

«З минулого року спостерігається різка ескалація «української кризи». Від самого її початку Китай дотримувався об’єктивної і неупередженої позиції та активно сприяв мирним переговорам. Мною запропоновано ряд підходів (до врегулювання конфлікту. – ред.), а саме: дотримання цілей і принципів Статуту ООН, повага до законних інтересів безпеки всіх країн, підтримка зусиль, спрямованих на мирне врегулювання кризи, та забезпечення стабільності глобальної промисловості й ланцюгів постачання. Вони стали фундаментальними принципами Китаю для вирішення «української кризи», - наголосив Сі Цзіньпін.

Він також нагадав, що нещодавно МЗС КНР опублікувало «Позицію Китаю щодо політичного врегулювання кризи в Україні», яка «враховує законні занепокоєння всіх сторін і відображає найширше її розуміння міжнародним співтовариством». Сі Цзіньпін назвав цю позицію конструктивною і такою, що дозволить пом’якшити наслідки кризи та сприятиме її політичному врегулюванню.

«Немає простого вирішення складних проблем. Але ми віримо, якщо всі сторони прагнуть взаємної і сталої безпеки та ведуть рівноправний і орієнтований на результат діалог, вони знайдуть розумний спосіб вирішення кризи та шлях до міцного миру й спільної безпеки», - йдеться в статті.

Раніше ми писали, що літак глави Китаю Сі Цзіньпіна наближається до Москви.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд