ВООЗ скасувала статус пандемії коронавірусу

16:33, 5 травня 2023
Гендиректор ВООЗ заявив, що щонайменше 20 мільйонів людей померли від COVID-19.
ВООЗ скасувала статус пандемії коронавірусу
Фото: GETTY IMAGES
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Всесвітня організація охорони здоров’я у п’ятницю, 5 травня, скасовує статус пандемії коронавірусу COVID-19. Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус  під час брифінгу.

За його словами, комітет організації з надзвичайних ситуацій напередодні рекомендував йому оголосити про припинення глобальної надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров’я, і він прийняв пропозицію.

Також він зазначив, що щонайменше 20 мільйонів людей померли від COVID-19 з початку пандемії.

«COVID-19 перевернув наш світ з ніг на голову. ВООЗ повідомила про майже 7 мільйонів смертей, але ми знаємо, що кількість жертв у кілька разів вища — не менше 20 мільйонів», – сказав Тедрос Аданом Гебреїсус. 

Водночас він нагадав, що вірус залишається і залишиться в майбутньому.

«Цей вірус тут і залишиться. Він, як і раніше, вбиває, і він, як і раніше, змінюється. Зберігається ризик появи нових варіантів, які викличуть нові сплески захворюваності та смертності. Найгірше, що може зробити зараз будь-яка країна, - це використати ці новини як привід послабити пильність, демонтувати створені системи або дати зрозуміти своєму населенню, що про вірус COVID-19 не варто турбуватися», - підкреслив глава ВООЗ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді