Естонія заборонила в'їзд патріарху Кирилу

18:01, 9 червня 2023
Загалом в'їзд до Естонії заборонили 58 людям.
Естонія заборонила в'їзд патріарху Кирилу
Фото: hromadske.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Естонія заборонила в'їзд у країну російському патріарху Кирилу та ще 57 росіянам, передає пресслужба Міністерства закордонних справ Естонії.

Міністр закордонних справ Маргус Цахкна заявив, що цим людям заборонили в'їзд у країну, оскільки вони були залучені до грубих порушень прав людини або сприяли їх здійсненню.

«Патріарх Кирил є одним із найбільших пропагандистів і розповсюджувачів путінської ідеології. Давно пора було внести його до чорного списку. Він виправдовував і підбурював до війни проти України», - заявив міністр.

Заборону на в'їзд було також накладено на дев'ятьох переслідувачів і викрадачів правозахисника Володимира Кара-Мурзи, на яких ще не поширюються санкції ЄС, і на особу, причетну до смерті Сергія Магнітського.

«Естонія вважає, що переслідувачі та викрадачі Кара-Мурзи мають бути включені до глобального режиму санкцій у сфері прав людини. Ми продовжуватимемо домагатися безумовного і негайного звільнення всіх політичних в'язнів у росії та судового переслідування осіб, відповідальних за репресії», - заявив міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду