На кордоні з Грузією застрягли українці з окупації – ЗМІ

20:01, 25 серпня 2023
МЗС вивчає ситуацію щодо затримки українців між кордонами росії та Грузії.
На кордоні з Грузією застрягли українці з окупації – ЗМІ
Джерело фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У нейтральній зоні між кордонами росії та Грузії застряли шестеро громадян України – колишні в’язні, яких незаконно привезли до росії. МЗС активно моніторить їхню ситуацію, – повідомляє «Новости Грузия».

За повідомлення СМИ, протягом тижня шестеро громадян України, п'ять з яких відбували ув’язнення на Херсонщині та були незаконно вивезені до росії, перебувають в цій зоні. Додатково один українець, який став жертвою російської окупації та в'язниці, втек через росію і тепер намагається повернутися додому.

Вони спробували транзитно пройти через Грузію, щоб покинути росію, і 17 серпня вночі дісталися до кордону. Однак грузинські прикордонники відмовили їм в пропуску.

Підтримку українцям надають волонтери, які доставляють їжу, воду та ліки.

За словами матері одного із чоловіків, яка поділилася деталями з ЗМІ, російські силовики спробували забрати її сина з нейтральної зони назад до росії, проте інші учасники групи та грузинські прикордонники зуміли захистити його. З того часу українці намагаються залишатися ближче до грузинського кордону.

Міністерство закордонних справ Грузії відразу інформувало Київ про ситуацію, прагнучи сприяти поверненню громадян України на батьківщину.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду