Мінфін США ввів санкції проти організацій та фізичних осіб Білорусі

18:12, 6 грудня 2023
11 організацій та 8 осіб Білорусі потрапили до підсанкційного списку США.
Мінфін США ввів санкції проти організацій та фізичних осіб Білорусі
Джерело фото: betterworldcampaign.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оголосило про введення санкцій проти 11 організацій та восьми осіб з Білорусі. Це рішення повідомила пресслужба Міністерства фінансів США.

«Ця акція посилює тиск на авторитарний режим Олександра Лукашенка через його жорстоке придушення демократичного громадянського суспільства Білорусі, корупційне фінансове збагачення сім’ї Лукашенка та співучасть у невиправданій війні росії проти України», - йдеться в повідомленні.

Заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон повідомив, що санкції були введені проти джерел доходів режиму Лукашенка, його близьких оточення та тих осіб, які сприяли агресивній діяльності росії в Україні та організації переміщення дітей з України до Білорусі.

Серед осіб, які потрапили під санкції, - Дмитро Шевцов, генеральний секретар Червоного Хреста в Білорусі, Олександр Шакуцин, заборонений на імпорт техніки до Білорусі та росії, а також керівники підприємств, що розробляють бойові безпілотники, системи вогню та інше.

США також оголосили про санкції проти компаній, що займаються виробництвом оптичних прицілів, радіолокаційних систем та інших важливих компонентів для військових потреб. Це рішення відповідає на підтримку російської агресії з боку вказаних організацій та осіб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва