Нігерія скасувала заборону на торгівлю криптовалютою, проте деякі обмеження існуватимуть

21:16, 23 грудня 2023
Центральний банк Нігерії скасував заборону на торгівлю криптовалютою та ввів правила регулювання операцій.
Нігерія скасувала заборону на торгівлю криптовалютою, проте деякі обмеження існуватимуть
Джерело фото: LexInform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Центральний банк Нігерії скасував заборону на операції з криптовалютами, вказавши на необхідність регулювання таких операцій у зв'язку з глобальними тенденціями. Про це пише Reuters.

У лютому 2021 року Центральний банк Нігерії встановив заборону на операції з криптоактивами для банків та фінансових установ через ризики, пов'язані з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму.

Проте у травні минулого року Комісія з цінних паперів і бірж Нігерії встановила правила для цифрових активів, що свідчило про намагання країни знайти баланс між забороною та регулюванням криптовалют.

У циркулярі від 22 грудня CBN зазначив, що поточні світові тенденції показали, що необхідно регулювати діяльність постачальників послуг віртуальних активів, включаючи криптовалюти та криптоактиви.

Банки та фінансові установи тепер повинні надавати рахунки та послуги для компаній, що здійснюють транзакції з криптовалютними активами, проте VASP повинні отримати ліцензію від нігерійської SEC для зайняття криптовалютним бізнесом.

Незважаючи на це, CBN повідомив, що банкам все ще заборонено торгувати, зберігати чи проводити операції з криптовалютами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду