США розробляють низку заходів у разі розширення конфлікту на весь Близький Схід, — ЗМІ

12:47, 5 січня 2024
Як повідомляється, представники розвідки тим часом вигадують способи передбачати і парирувати можливі напади на США з боку сил, що підтримуються Іраном, в Іраку та Сирії.
США розробляють низку заходів у разі розширення конфлікту на весь Близький Схід, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США готують спеціальний план і пакет заходів реагування у разі розширення конфлікту між бойовиками руху ХАМАС та Ізраїлем на увесь регіон Близького Сходу. Про це повідомило американське видання Politico.

Зазначається, що військові розробляють плани завдання удару-відповіді по підтримуваних Іраном єменських хуситах, що нападають на комерційні судна у Червоному морі.

Водночас представники розвідки намагаються передбачати та відбити можливі напади на США з боку сил, які підтримуються Іраном в Іраку та Сирії. Також триває робота над тим, аби визначити, де бойовики можуть завдати наступного удару.

Politico пише, що ймовірність розширення конфлікту на Близькому Сході зростає після серії зіткнень в Іраку, Лівані та Ірані, які відбулися протягом останніх днів.

"Це переконало деяких представників адміністрації американського президента у тому, що війна в Секторі Гази офіційно вийшла далеко за межі анклаву, і пішла по сценарію, якого Сполучені Штати намагалися уникнути кілька місяців", — йдеться у повідомленні. 

Співрозмовники видання вважають, що такий розвиток подій є небезпечним не лише для регіональної безпеки, а й для шансів Джо Байдена на переобрання під час виборів восени 2024 року в США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду