У понад 150 місцях Польщі стартують протести фермерів проти імпорту з України

11:46, 24 січня 2024
Польські фермери протестують проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України.
У понад 150 місцях Польщі стартують протести фермерів проти імпорту з України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

24 січня в Польщі розпочнеться загальнонаціональний протест фермерів, які виступають проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України та інших країн поза межами ЄС. Про це повідомляє RMF FM.

Близько полудня фермери планують здійснити протести на дорогах у понад 150 місцях по всій Польщі. Гасло акції — «Європа — це вирощувати і розводити». Учасники протесту висловлюватимуть своє невдоволення «безконтрольним імпортом сільськогосподарської продукції з України та інших країн, які не дотримуються європейських стандартів».

Фермери стверджують, що їх поставили в неконкурентне положення, оскільки вони повинні виконувати високі стандарти та витрачати кошти на заходи захисту довкілля, чого не вимагається від виробників у третіх країнах. Вони також закликають до розробки стратегії стосовно вступу України в ЄС у сфері сільського господарства з поділом на сектори.

Фермери висловлюють невдоволення обмеженнями, пов'язаними з Європейським зеленим курсом, та вимагають перегляду спільної європейської політики у сфері сільського господарства, а також більшої гнучкості в національній стратегії на період до 2027 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України