Орбан готовий до компромісу на саміті ЄС щодо фінансування України

11:30, 30 січня 2024
Угорщина готова погодитися на використання пакету допомоги Україні з бюджету ЄС.
Орбан готовий до компромісу на саміті ЄС щодо фінансування України
Джерело фото: biz.censor.net
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Політичний директор прем’єр-міністра Угорщини Балаж Орбан підтвердив готовність Будапешта до компромісу у питанні фінансування пакету допомоги Україні від Європейського союзу. За його словами, Угорщина запропонувала Брюсселю компроміс, який дозволить виділити 50 мільярдів євро допомоги Україні з бюджету ЄС. Про це повідомляє Reuters.

Орбан заявив, що 27 січня Угорщина надіслала до Євросоюзу пропозицію, яка вказує на готовність використовувати бюджет блоку для надання допомоги Україні. Угорщина також готова випустити спільні боргові зобов'язання ЄС для фінансування цього пакету допомоги, за умови додаткових «застережень».

Ця ініціатива є відповіддю на заяву Financial Times про можливі плани Європейського союзу штрафувати Угорщину через блокування Будапештом української допомоги. Угорський представник підкреслив, що їхній компроміс спрямований на вирішення ситуації і врахування інтересів обох сторін.

Очікується, що саміт Євросоюзу, де планують розглянути нову чотирирічну програму на 50 мільярдів євро для України, відбудеться 1 лютого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України