Yandex NV вийшла з росії, продавши свій бізнес за $5,2 млрд

14:09, 5 лютого 2024
Материнська компанія Yandex NV продає свій російський бізнес за 5,2 мільярда доларів.
Yandex NV вийшла з росії, продавши свій бізнес за $5,2 млрд
Джерело фото: news.finance.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Материнська компанія популярної російської пошукової системи Yandex NV уклала угоду про продаж свого російського бізнесу групі інвесторів за приблизно 5,2 мільярда доларів. Угода передбачає, що інвестори отримають частки в ПАТ "Яндекс Інтернешнл", зареєстрованому в Калінінградській особливій економічній зоні росії наприкінці минулого року. Загальна вартість угоди становитиме 475 мільярдів рублів з урахуванням коригувань і виплачуватиметься готівкою та акціями материнської компанії класу А. Про це повідомляє Bloomberg.

Угода включає групу покупців, до якої входить керівництво "Яндекса", фонд, пов'язаний з нафтовим гігантом ПАТ "Лукойл", і декілька підприємців, які не підпадають під санкції. Переговори про цю угоду тривали понад рік і відкрили для зареєстрованої в Нідерландах материнської компанії Yandex можливість розвитку деяких проектів за кордоном.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Yandex, який також є власником популярного додатку для замовлення поїздок і платформи електронної комерції в росії, відчув сильний тиск та вирішив реорганізувати свій бізнес.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду