Париж піднімає ціни на паркування для великих авто втричі

11:05, 6 лютого 2024
Референдумом у Парижі підтримали нові тарифи на паркування.
Париж піднімає ціни на паркування для великих авто втричі
Джерело фото: infocar
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мешканці Парижа взяли участь у референдумі, наслідком якого стало прийняття рішення про збільшення вартості паркування для великих позашляховиків утричі, повідомляє The Guardian. Метою цього заходу є боротьба з забрудненням повітря та впливом на зміни клімату, зокрема шляхом стягнення спеціальної плати з власників важких автомобілів.

Згідно з попередніми результатами, більшість парижан (54,6%) підтримали ідею встановлення спеціальної плати за паркування позашляховиків. Однак участь в голосуванні склала лише 5,7% зареєстрованих виборців міста, що значно менше, ніж очікували активісти екологічних організацій.

Нові тарифи на паркування можуть набрати чинності з початку вересня. За новими правилами, вартість паркування для вантажівок 4x4 зросте до 18 євро за годину у центрі Парижа та до 12 євро за годину в інших частинах міста. Ці тарифи будуть застосовуватися до транспортних засобів з вагою понад 1,6 тонни з двигуном внутрішнього згоряння або гібридними системами, а також для електромобілів з вагою понад 2 тонни.

Важливо відзначити, що нововведення не стосуватиметься паркування для мешканців Парижа.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва