Іспанія готує швидку передачу Україні бронемашин M113 та зброї

17:36, 15 лютого 2024
Іспанія готує негайну поставку партії броньованих гусеничних машин M113, з яких дві будуть адаптовані під машини швидкої допомоги.
Іспанія готує швидку передачу Україні бронемашин M113 та зброї
Джерело фото: Wikimedia Commons
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство оборони Іспанії оперативно готує передачу Україні партії броньованих гусеничних машин M113 та іншого важливого обладнання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Іспанії за словами міністра оборони країни Маргарити Роблес.

Зазначається, що угода передбачає негайну поставку нової партії броньованих гусеничних машин M113, з яких дві будуть адаптовані під машини швидкої допомоги. Після цього будуть відправлені пожежні, снігоприбиральні та транспортні машини, а також інше необхідне обладнання, включаючи два легкі судна, електрогенератор та систему для очищення води.

Роблес також повідомила про поставку різних видів зброї для протиповітряної оборони, військово-морських операцій і операцій "повітря-повітря".

Міністр підкреслила високий рівень підготовки українських військових у Іспанії, відзначивши якість навчання, що включає в себе роботу з системами Patriot, NASAMS і Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Завершуючи своє виступ, міністр оборони підкреслила рішучість та єдність Контактної групи з питань оборони України, додаючи, що Іспанія продовжуватиме надавати допомогу в цій справі наскільки це буде необхідно.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду