Угорщина оштрафувала опозицію Орбана на близько $1,4 млн

19:18, 20 лютого 2024
Угорщина оштрафувала шість опозиційних партій за незаконне фінансування перед виборами до Європарламенту.
Угорщина оштрафувала опозицію Орбана на близько $1,4 млн
Джерело фото: babel
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Угорщина оштрафувала шість опозиційних партій за звинуваченнями у незаконному фінансуванні перед очікуваними виборами до Європейського парламенту та місцевих органів влади. За даними Bloomberg, Державна аудиторська служба Угорщини наклала штраф на опозиційні партії на загальну суму понад 520 мільйонів форинтів (близько 1,4 мільйона доларів).

Це останній етап у серії заходів, спрямованих на послаблення опозиції в Угорщині, де правляча партія Фідес під керівництвом прем'єр-міністра Віктора Орбана перебуває при владі. Порушення норм демократії та верховенства права принесло Угорщині санкції з боку Європейського Союзу, у тому числі призупинення фінансування.

Штраф складає майже половину державного фінансування окремих опозиційних партій, які вже стикаються з податковим розслідуванням. Це важкі часи для опозиції, яка бореться проти сильної пропагандистської машини правлячої партії, підтриманої щедрими державними витратами.

Влада Угорщини, зокрема Орбан, звинувачує опозицію у незаконному отриманні коштів з-за кордону. Створення нового агентства для збору інформації є лише одним із заходів у рамках цієї кампанії. Однак опозиційна Соціалістична партія планує оскаржити рішення Державної аудиторської служби в суді, називаючи його політично мотивованим і спрямованим на придушення опозиції перед виборами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду