Єврокомісія пропонує нові умови в угоді з Україною: що зміниться для перевізників

16:55, 5 березня 2024
Єврокомісія пропонує нові умови для українських перевізників.
Єврокомісія пропонує нові умови в угоді з Україною: що зміниться для перевізників
Джерело фото: eurointegration.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська комісія вносить пропозиції щодо внесення змін до транспортної угоди з Україною, які передбачають посилення вимог до українських перевізників. Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Єврокомісії, ці пропозиції мають на меті полегшити виконання угоди і забезпечити взаємну вигоду сторін.

Зокрема, вони передбачають обов'язкову наявність документів, що підтверджують право транспортного оператора на здійснення міжнародних перевезень та вжиття заходів для боротьби з порушеннями безпеки дорожнього руху та підробкою документів.

Також запропоновано нове запобіжне застереження, яке дозволить при необхідності призупинити угоду у випадку серйозних порушень національного ринку автомобільних перевезень.

За словами єврокомісарки з питань транспорту Адіна-Йоани Валеан, тимчасові транспортні угоди з Україною та Молдовою виявилися корисними після втрати цих країн важливих транспортних шляхів через російське вторгнення в Україну. Однак вона зауважила, що нові заходи можуть мати різний вплив на операторів автомобільних перевезень у Європейському Союзі. Єврокомісія намагається знайти баланс, спрощуючи угоду і водночас захищаючи інтереси своїх регіональних ринків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України