Дуда пообіцяв захистити Литву у разі нападу

11:13, 15 квітня 2024
Президент Польщі готовий вислати війська на захист Литви у випадку нападу.
Дуда пообіцяв захистити Литву у разі нападу
Джерело фото: zn.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що польські війська стануть на захист Литви у випадку нападу на цю балтійську країну. Про це він повідомив у інтерв'ю литовському телеканалу LRT.

Дуда наголосив, що як Литва, так і Польща є членами НАТО, існують чіткі зобов'язання за статтею 5 щодо колективної оборони. «Я досить твердо заявляю, що мені важко уявити ситуацію, в якій у разі нападу на Литву вона не отримала б допомоги від НАТО, в тому числі і від Польщі. Я маю на увазі військову допомогу. Коротше кажучи, польські військові стали б на захист Литви. Я не можу собі уявити іншого варіанту», - заявив польський президент.

Він також зауважив, що є питання, які не призведуть до активації статті 5, але вони можуть вирішуватися на двосторонньому рівні між країнами. «Повторюю: ми говоримо про ситуації ще не на військовому рівні, лише на рівні загрози. Це два окремих питання», - пояснив Дуда.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд