Apple розробляє ШІ-чипи для серверів центрів обробки даних

19:31, 7 травня 2024
Apple планує впроваджувати штучний інтелект у своїх центрах обробки даних.
Apple розробляє ШІ-чипи для серверів центрів обробки даних
Джерело фото: processer.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанія Apple активно працює над створенням власного чіпу для впровадження програмного забезпечення штучного інтелекту на серверах своїх центрів обробки даних. Про це повідомляє видання Wall Street Journal, посилаючись на інформацію власних джерел.

Проєкт, який отримав внутрішню кодову назву Project ACDC (Apple Chips in Data Center), націлений на використання накопиченого досвіду Apple у розробці мікросхем для власної серверної інфраструктури. Хоча про проєкт відомо вже кілька років, дату його можливого представлення поки не встановлено.

Очікується, що серверний чіп від Apple буде спрямований на запуск вже навчених моделей штучного інтелекту, а не на їхнє навчання з нуля. Проте у сфері навчання моделей ймовірно продовжить домінувати виробник чіпів Nvidia.

За даними WSJ, Apple тісно співпрацює з Taiwan Semiconductor Manufacturing Co з метою розробки та виробництва таких чіпів. Про остаточні домовленості між компаніями наразі нічого не відомо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді