Витік даних Google викрив численні випадки порушення конфіденційності користувачів

16:39, 4 червня 2024
Google неодноразово порушував конфіденційність користувачів з 2013 по 2018 рік.
Витік даних Google викрив численні випадки порушення конфіденційності користувачів
Джерело фото: ms.detector.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Новий витік даних Google розкрив численні випадки порушення конфіденційності. Про це повідомляє 404 Media, посилаючись на внутрішню документацію компанії.

Згідно з отриманими даними, співробітники Google з 2013 по 2018 рік повідомляли про тисячі інцидентів, пов’язаних із конфіденційністю та безпекою.

Повідомлення про інциденти класифікувалися за рівнями пріоритетності: P0 – найвищий, P1 – на рівень нижче.

В одному з випадків 2016 року співробітник Google повідомив, що системи Google Street View розшифровують і зберігають номери автомобілів з фотографій. Інший інцидент був пов’язаний з оприлюдненням понад мільйона електронних адрес користувачів компанії Socratic.org, яку придбав Google.

Серед інших інцидентів згадується випадок, коли мовний сервіс компанії протягом години записував усі аудіо, включаючи голоси близько тисячі дітей. Всі записані мовні дані за цей період були видалені.

Після того як 404 Media передала Google ідентифікаційні коди близько 30 інцидентів, компанія повідомила, що всі вони були вирішені.

Однак, видання підкреслює, що деякі інциденти, про які раніше не повідомлялося публічно, могли вплинути на відносно невелику кількість людей або були швидко виправлені. 

Серед проблем виявлені помилки у власних продуктах Google, практики збору даних, а також дії співробітників або підрядників.

Згідно з внутрішнім звітом Google, компанія випадково зібрала голосові дані дітей, злила дані про поїздки та домашні адреси користувачів автомобільного парку, а також дала рекомендації YouTube на основі видаленої історії переглядів користувачів.

Це лише частина тисяч інцидентів. Однак загалом ці дані показують, як Google управляє величезною кількістю конфіденційних даних про життя людей, пише 404 Media. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська