Макрон розпустив парламент Франції та оголосив дострокові вибори

08:08, 10 червня 2024
Еммануель Макрон заявив про розпуск парламенту після перемоги ультраправої партії «Національне об'єднання» на виборах до Європарламенту.
Макрон розпустив парламент Франції та оголосив дострокові вибори
Фото: АР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про розпуск Національних зборів - нижньої палати французького парламенту і призначення дострокових парламентських виборів на 30 червня і 7 липня. Про це інформує Le Figaro.

Він виступив зі зверненням до нації після того, як оголосили результати екзит-полів на виборах до Європарламенту. Екзитполи передбачають перемогу партії "Національне об'єднання", лідеркою якої була Марін Ле Пен.

"Я вирішив повернути вам вибір вашого парламентського майбутнього. Це рішення серйозне, важке, але, перш за все, це акт довіри. Я почув ваше повідомлення і не залишу його без відповіді", - оголосив президент Франції.

Макрон сказав, що він не може робити вигляд, що нічого не сталося, що результати виборів до ЄС не є хорошими для його уряду, а також що зростання голосів за Ультраправе "Національне об’єднання" становить небезпеку для Франції та Європи.

Перший тур позачергових виборів відбудеться 30 червня, другий — 7 липня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду