Польща відчула брак робочої сили через спад міграції з України

18:43, 5 серпня 2024
Польські компанії зіткнулися з нестачею робочої сили через зниження міграції українців.
Польща відчула брак робочої сили через спад міграції з України
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польські компанії все частіше стикаються з проблемами при наймі співробітників через скорочення міграції українців. Кількість вакансій постійно зростає, і станом на кінець березня, за даними Центрального статистичного управління, їх було понад 112 тисяч, повідомляє Rzeczpospolita.

Особливо гостро нестача персоналу відчувається в будівельних і виробничих компаніях, а також у галузях транспорту та логістики, де традиційно працює багато мігрантів. Як повідомляє Rzeczpospolita, ця проблема охоплює половину або більше компаній у зазначених секторах.

Економісти передбачають, що ситуація може ще погіршитися. Потенціал імміграції з країн зі схожим культурним минулим, таких як Україна та Білорусь, поступово вичерпується. Крім того, можливе посилення міграційної політики урядом може вплинути на приплив робочої сили з більш віддалених країн.

Демографічна ситуація в Польщі також сприяє збільшенню дефіциту робочої сили, що підсилює проблеми польських компаній з наймом нових працівників.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд