ЄС планує виключити з списку санкцій російського ексгонщика та матір Пригожина

12:20, 9 вересня 2024
Посли ЄС цього тижня мають намір виключити із санкційного списку російського колишнього гонщика Нікіту Мазепіна та матір ексватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина.
ЄС планує виключити з списку санкцій російського ексгонщика та матір Пригожина
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Посли Європейського Союзу планують протягом цього тижня виключити з санкційного списку колишнього російського гонщика Нікіту Мазепіна та матір померлого ватажка "вагнерівців" Віолетту Пригожину. Про це пише RFE/RL.

З початку війни Європейський Союз запровадив санкції проти 2 300 осіб і структур. Для того, щоб ці обмеження залишалися в силі, необхідна одностайна підтримка всіх 27 країн-членів ЄС кожні півроку. На даний момент термін дії санкцій завершується 15 вересня. 

Як і раніше, під час обговорень Угорщина вимагає, щоб кілька осіб були виключені зі списку санкцій, перш ніж Будапешт погодиться на їхнє продовження.

Кілька країн-членів, зокрема Естонія, Латвія, Литва та Польща, висловили думку, що Європейському Союзу слід перейти від шестимісячного продовження санкцій до щорічного перегляду. Проте ця ідея не знаходить підтримки з боку Будапешта.

Дипломати ЄС повідомили, що досягнуто компромісу: санкції продовжуватимуться кожні шість місяців, але зі списку виключать двох осіб. 

Зокрема, запропоновано вилучити Нікіту Мазепіна і Віолетту Пригожину (мати Євгенія Пригожина - ватажка "Вагнер"), оскільки юридична служба ЄС вважає їхні справи недостатньо обґрунтованими.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Людмила Біла
    Людмила Біла
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Джуга
    Сергій Джуга
    суддя Закарпатського апеляційного суду