У Колумбії розроблять керівні принципи етичного та відповідального використання ШІ в судових органах

12:24, 15 жовтня 2024
ЮНЕСКО та Вища рада судової влади Колумбії просуватимуть етичне використання штучного інтелекту в судовій системі.
У Колумбії розроблять керівні принципи етичного та відповідального використання ШІ в судових органах
Фото: Shutterstock
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада судової влади Колумбії працюватиме з ЮНЕСКО над розробкою керівних принципів та можливостей відповідального використання штучного інтелекту у судових органах країни. Про це повідомив офіційний сайт ЮНЕСКО.

Сторони працюватимуть на чотирьох ключових напрямках:

Розробка керівних принципів: визначення всеосяжних керівних принципів, що гарантують, що інструменти ШІ використовуються етично, з повагою до людської гідності, правами людини та вдосконаленням судових процесів.

Нарощування потенціалу: за допомогою семінарів та тренінгів ЮНЕСКО допомагає зміцнювати потенціал судової системи Колумбії, інтегруючи відкриті курси до їхніх навчальних програм.

Оцінка впливу алгоритмів: партнерство також зосереджено на створенні посібників з оцінки впливу алгоритмів, сприяння прозорості та підзвітності у додатках ШІ.

Передача знань та соціалізація практики та досвіду: доступ до відповідної інформації, передової практики та систем відліку для робочих груп судової влади та інших суб'єктів у світі.

«Штучний інтелект набуває безпрецедентної актуальності у світі, а тепер і в судовій системі Колумбії. Ця технологія може підвищити ефективність, доступність та прозорість наших судових процесів. Однак її впровадження в судову систему також ставить етичні та практичні завдання, які ми маємо вирішити. Вкрай важливо забезпечити прозорість, справедливість і повагу до прав людини при використанні штучного інтелекту», - сказала президентка Вищої ради судової влади Колумбії Діана Олександра Ремоліна Ботія.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віктор Остапук
    Віктор Остапук
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Олеся Артоуз
    Олеся Артоуз
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду