У Британії дівчина прийшла у медзаклад, видала себе за лікарку та навіть «лікувала» пацієнтів — персонал нічого не запідозрив

21:55, 16 жовтня 2024
19-річна дівчина видала себе за лікарку, медичний персонал довірив їй пацієнта, але згодом викрив.
У Британії дівчина прийшла у медзаклад, видала себе за лікарку та навіть «лікувала» пацієнтів — персонал нічого не запідозрив
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Великій Британії 19-річна дівчина без освіти видала себе за лікарку, медперсонал навіть довірив їй лікування пацієнта. Про це повідомляє The Sun.

Круена Здрафкова прийшла у лондонську лікарню, одянула форму та заявила, що вона медик. Дівчина назвалася Христиною. Цікаво, що у персоналу не виникло ніяких підозр.

Псевдолікарка одягнула рукавички, оглянула чоловіка і ввела йому в рот невідому речовину за допомогою шприца. Того ж дня Здрафкова «перевіряла» медичні голки й навіть сіла в машину швидкої допомоги.

Через три дні вона знову прийшла в лікарню, однак вже зі стетоскопом і паперами. Проте до того моменту персонал уже виявив, що ніякої лікарки Христини не існує. На місце викликали поліцію, яка й заарештувала жінку.

Виявилося, що Здрафкова приїхала з Болгарії. Вона завжди мріяла стати лікарем, але сімейні обставини не дозволили їй здобути медичну освіту. У 14 років вона вийшла заміж, після чого народила близнюків.

Адвокат Здрафкової зауважив, що їй підозріло легко вдалося проникнути в лікарню та отримати доступ до ліків і хворих.

Пацієнт, який контактував із псевдолікаркою, фізично не постраждав. Однак, за даними суду, йому було завдано психологічної шкоди.

«Пацієнти мають почуватися в безпеці та впевненості, що їх лікує кваліфікований лікар. Схоже, ви плекали мрію стати лікарем, але, чесно кажучи, це не може вважатися пом'якшувальною обставиною. Тобі тоді було лише 19, а зараз лише 20, я приймаю твою незрілість і наївність», – заявила суддя Фіона Баррі.

Здрафкову засудили до року громадських робіт і заборонили відвідувати лікарні без необхідності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Світлана Старовойтова
    Світлана Старовойтова
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Микола Шатерніков
    Микола Шатерніков
    суддя Господарського суду Харківської області