Міністри оборони G7 підтримали шлях України до членства в НАТО

20:26, 19 жовтня 2024
Міністри оборони G7 підтвердили підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Міністри оборони G7 підтримали шлях України до членства в НАТО
Джерело фото: Главком
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністри оборони країн G7 висловили свою підтримку незворотному шляху України до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в НАТО. Це зазначено у спільній заяві, опублікованій за підсумками зустрічі у Неаполі, повідомляє «Європейська правда».

У заяві міністри підкреслили, що планують продовжувати надавати Україні допомогу, зокрема військову, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. «Ми підтримуємо Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включно з членством у НАТО», — йдеться в документі.

Крім того, міністри наголосили на важливості підтримки навчальних та тренувальних потреб українських сил оборони. Вони відзначили зусилля НАТО та ЄС в рамках Програми НАТО з надання допомоги та навчання в галузі безпеки для України, а також Місії ЄС з військової допомоги.

Міністри вважають пріоритетним завданням створення української армії, яка буде взаємосумісна з країнами-членами НАТО та зможе захистити Україну та стримувати майбутні атаки. «Нашою кінцевою метою залишається досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру відповідно до міжнародного права, викладеного в Статуті ООН та його принципах, що забезпечує повагу до суверенітету і територіальної цілісності України», — підкреслюється у заяві.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Україну готові запросити до НАТО, якщо на виборах США переможе Камала Гарріс – Le Monde.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України