Bitcoin стане фінансовим активом

11:50, 11 жовтня 2017
Продаж криптовалюти буде обкладатися 2-процентним пенсійним збором.
Bitcoin стане фінансовим активом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергій Рибалка зареєстрував у Раді законопроект про стимулювання ринку криптовалюти №7183-1.

Необхідність врегулювання статусу криптовалюти народний депутат пояснює неможливістю повної заборони цього ринку. Нагадаємо, що це вже другий законопроект, спрямований на регуляцію обороту криптовалюти в Україні.

Сергій Рибалка зазначає, що немає сенсу винаходити велосипед і вигадувати нові правила. Найбільш ефективна модель регулювання — це вбудовування криптовалюти в уже чинне законодавство України.

Тому законопроект визначає криптовалюту як фінансовий актив, тому що цей розділ українського законодавства найбільш підходить для введення поняття «крипти» в правове поле.

У законопроекту дві мети. По-перше, стимулювати розвиток ринку криптовалюти, що призведе до припливу інноваційних технологій, виникненню якісної нової ІТ-інфраструктури. Йдеться про технологію блокчейн, яка може використовуватися як для публічних реєстрів, так і для розвитку платіжних систем в Україні.

Крім того, законопроект спрямований на стимулювання майнерів криптовалют шляхом зниження тарифів на електроенергію і максимального спрощення оподаткування в даній сфері. Так, не підлягають оподаткуванню операції з інвестування в крипту, а її продаж за гривню підлягає обкладенню пенсійним збором в розмірі 2%.

Друга мета законопроекту: ліцензування професійних учасників ринку — бірж, які повинні отримати статус фінансових установ. Це захистить громадян від можливого шахрайства та зловживання.

Сергій Рибалка наголосив на необхідності використання нових технологій для зростання української економіки.

Нагадаємо, досвідчений фінансист вважає, що ціна на біткоіни занадто завищена.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва