Рада прийняла закон про акціонерні товариства

09:46, 28 липня 2022
Закон передбачає запровадження механізму проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування.
Рада прийняла закон про акціонерні товариства
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

27 липня Верховна Рада прийняла закон №2493 «Про акціонерні товариства». За його прийняття проголосували 232 нардепи. Про це повідомив депутат Ярослав Железняк.

Цей закон знаходився на розгляді парламенту з листопада 2019 року. До другого читання до нього внесли понад 900 поправок.

Його метою у пояснювальній записці вказано «підвищення рівня корпоративного управління у господарських товариствах відповідно до європейських практик та стандартів, що сприятиме захисту прав інвесторів та розширенню можливостей для залучення капіталу».

Для цього закон передбачає: запровадження механізму проведення загальних зборів із застосуванням електронного голосування; приведення ряду його норм (щодо представництва акціонерів, злиття, приєднання, виділення та поділу акціонерних товариств) у відповідність до законодавства ЄС; надання можливості запровадження в акціонерних товариствах однорівневої структури управління суспільством тощо.

Водночас Головне експертне управління Верховної Ради зауважувало, що частина положень проєкту не має безпосереднього відношення до створення, діяльності та припинення акціонерних товариств.

Раніше ми писали, що Рада дозволила призупиняти діяльність кредитних спілок.

Також Рада змінила умови тримання під вартою під час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді