Народні депутати пропонують надавати пільги дітям з районів проведення бойових дій

21:40, 22 лютого 2023
Також для цієї категорії дітей пропонують встановити нові пільги, зокрема, у вигляді щорічної грошової відпустки на оздоровлення.
Народні депутати пропонують надавати пільги дітям з районів проведення бойових дій
Джерело фото: Pixabay
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

21 лютого 2022 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо надання статусу дитина війни та пільг дітям, які проживали в районах проведення воєнних (бойових) дій у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації або на лінії розмежування.

За словами ініціаторів проєкту, він спрямований на надання пільг дітям, які проживали (проживають) в районах проведення воєнних (бойових) дій у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації або на лінії розмежування та не досягли повноліття.

Відповідно до законопроєкту, пропонується поширити дію Закону України «Про соціальний захист дітей війни» на дітей, які проживали (проживають) в районах проведення воєнних (бойових) дій у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації або на лінії розмежування та не досягли повноліття (18 років).

Також для таких дітей передбачається встановлення нових пільги, а саме:

щорічна грошова допомога на оздоровлення;

компенсація витрат, пов’язаних із отриманням психологічної допомоги;

державна цільова підтримка для здобуття професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти у державних та комунальних закладах освіти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді