Місцевим органам повернуть право бути замовником ремонтних робіт: Рада заробила перший крок

19:21, 16 січня 2024
Парламент ухвалив за основу законопроект, який повертає органам місцевого самоврядування право замовляти ремонт чи відновлення об’єктів інфраструктури та житлових будинків.
Місцевим органам повернуть право бути замовником ремонтних робіт: Рада заробила перший крок
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №10202, який розширює повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі будівництва та створює правові механізми для делегування (передачі) права на вчинення дій (заходів) замовника будівництва, визначених законодавством, на підставі та у межах встановлених договором доручення.

«Законопроект №10202 повертає органам місцевого самоврядування повноцінне право на замовлення ремонту чи комплексного відновлення об’єктів соціальної та виробничої інфраструктури, а також житлових будинків», - повідомив один з авторів законопроекту Віталій Безгін, народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування.

За його словами, проєкт також надає можливість делегувати такі функції місцевим державним адміністраціям, військово-цивільним адміністраціям, а також комунальним підприємствам відповідного спрямування (наприклад, водоканалу у сфері водопостачання чи каналізації тощо).

«Зрештою, проєкт зменшує ризики відмов щодо проєктів відновлення об’єктів інфраструктури з боку ДІАМ чи навіть візитів правоохоронних органів до місцевого самоврядування, коли мова банально йде про ремонт гуртожитків чи лікарень, зруйнованих через агресію рф», - додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України