Рада розгляне законопроєкт про медіа, яким пропонується дозволити Нацраді тимчасово забороняти роботу онлайн-медіа, — спікер

14:42, 25 серпня 2022
За словами спікера парламенту Руслана Стефанчука, найближчим часом депутати планують розглянути законопроєкт про конкурсний відбір суддів КС та скандальний законопроєкт «Про медіа».
Рада розгляне законопроєкт про медіа, яким пропонується дозволити Нацраді тимчасово забороняти роботу онлайн-медіа, — спікер
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада планує найближчим часом розглянути законопроєкт за реєстраційним номером 7662 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах  стосовно конкурсного відбору суддів КСУ. Про це заявив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі з очільником представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом

Очільник парламенту нагадав, що депутати вже призначили членів Вищої ради правосуддя, що було у переліку вимог для початку перемовин про вступ до ЄС. Серед подальших ініціатив, які потраплять на розгляд депутатів це законопроєкт про конкурсний відбір суддів Конституційного суду, а також законопроєкт «Про медіа».

«Що плануємо далі? Найближчим часом до зали Верховної Ради України буде внесено законопроєкт №7662 про реформу Конституційного Суду щодо запровадження конкурсного відбору суддів КС.  Також розглянемо законопроєкт №6320, який стосується розробки фінансових заходів боротьби з відмивання грошей (FATF) та проект Закону  “Про медіа”. Наразі завершуємо роботу над законопроектом про національні спільноти», - зазначив керівник парламенту.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №7662 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України на конкурсних засадах, який передбачає, що обирати суддів КСУ будуть за рекомендацією міжнародних експертів.

Крім цього профільний парламентський комітет рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні законопроєкт «Про медіа». Він, зокрема передбачає, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення може без рішення суду запровадити тимчасову заборону на розповсюдження онлайн-медіа.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду