У яких країнах можна користуватися українським національним посвідченням водія та які умови

21:39, 2 листопада 2022
В кінці липня набув чинності Регламент користування українськими національними посвідченнями водія в країнах ЄС.
У яких країнах можна користуватися українським національним посвідченням водія та які умови
Джерело фото: facebook.com/hsc.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сервісний центр МВС розповідає, що в кінці липня набув чинності Регламент користування українськими національними посвідченнями водія в країнах ЄС.

«Зміни стосуються лише осіб, які користуються тимчасовим або належним захистом в країнах ЄС.

Цей документ встановлює спеціальні правила щодо протермінованих, втрачених або викрадених українських посвідчень водія», - кажуть у Сервісному центрі.

Так, від кінця липня у таких країнах - Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швеція, Чехія — можна:

- користуватись українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом

- користуватися українським посвідченням водія старого зразка, яке оформлене лише кирилицею і не має терміну дії, без необхідності мати додатково завірений переклад або міжнародне посвідчення водія. Але треба мати документ для підтвердження особи

- користуватися українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії у 2022 році (це є актуальним для посвідчень виданих вперше з терміном дії 2 роки)

- отримати тимчасове (на період перебування під захистом) посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи викрадення українського посвідчення водія без складання іспитів.

У Сервісному центрі МВС також заважують, у центрі ДП «Документ» у Варшаві (у торговому центрі Blue City) можна обміняти українське посвідчення водія.

Також ми писали, як водіям швидко сплатити штраф за порушення ПДР та уникнути виконавчого провадження: роз’яснення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва