27 листопада: яке сьогодні свято та основні події

10:39, 27 листопада 2022
27 листопада - День заснування Національної Академії Наук.
27 листопада: яке сьогодні свято та основні події
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У неділю, 27 листопада, в Україні та у світі відзначають низку свят. Також цього дня у минулому сталося кілька важливих подій.

27 листопада - День заснування Національної Академії Наук (НАНУ). Її засновником вважають гетьмана Скоропадського, а сама подія сталася 1918 року під час установчих Спільних зборів. Першим президентом обрали геохіміка і вченого-геолога Вернадського.

У світі 27 листопада - Міжнародний день системного інженера. Ця людина займається встановленням внутрішньої мережі комп’ютерного обладнання, а також допомагає співробітникам компанії правильно користуватися програмним забезпеченням. Тому працюють на такій роботі лише люди з математичним складом розуму й розвиненими комунікаційними даними. Обов’язково привітайте друзів, рідних і знайомих з професійним святом.

27 листопада - Міжнародний день Біблії. Свято припадає на останню неділю листопада. Незалежно від конфесійного спрямування всі прихильники християнської релігії об'єднуються в спільних читаннях Святого Письма. Відразу за цим днем слідує міжнародний тиждень Біблії. За кількістю видань у всьому світі ця книга завжди була лідером. Християни читають її рядки, щоб отримати надію та підтримку в тяжкі часи. Офіційно Міжнародний день Біблії проголосили 1940 року. Тоді група бізнесменів з Нью-Йорка започаткувала біблійну асоціацію. Її головною метою було відвернення американців від тих жахіть, які творилися в той час у Європі.

Яке сьогодні церковне свято

27 листопада за релігійним календарем – День пам’яті святого апостола Пилипа. Його вважають наймолодшим учнем Христа. Він займався вивченням Святого Письма та проповідуванням Євангелії у Скіфії і Фригії. Люди шанували святого апостола ще за його життя, адже він вмів творити справжні чудеса. Наприклад, відомий випадок, коли Пилип воскресив з мертвих немовля.

Календар важливих подій за 27 листопада:

1095 рік – починається перший Хрестовий похід, його проголошує Папа Римський Урбан II;

1620 рік – біля берегів Америки висаджуються пілігрими;

1806 рік – Наполеон I оголошує початок Континентальної блокади Великобританії, коли європейським країнам заборонялось вести торгівлю з цією країною;

1893 рік – у Львові відбувається прем’єра п’єси Івана Франка “Украдене щастя”;

1895 рік – Альфред Нобель підписує заповіт, в якому віддає все своє майно фонду Нобелівської премії;

1918 рік –  відбулося перше установче Спільне засідання Української Академії Наук;

1952 рік – львівський трамвай вирушає у свій перший рейс;

1971 рік – радянська автоматична станція “Марс-2” робить посадку на Марсі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська