Які документи потрібно мати при собі українцям для виїзду за кордон: повний перелік

14:01, 5 грудня 2022
Для українців оприлюднили весь список документів для виїзду за кордон.
Які документи потрібно мати при собі українцям для виїзду за кордон: повний перелік
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2022 році українцям стало складніше виїжджати за кордон. Які документи під час воєнного стану потрібні для виїзду за кордон чоловікам, жінкам та на машині повідомили «Вікна».

Документи для виїзду за кордон жінкам

Закордонний паспорт.

Можеш взяти український паспорт, диплом про освіту.

Документи для виїзду за кордон чоловікам

Якщо особа з обмеженими можливостями збирається за кордон, потрібно мати спеціальну довідку про поставлений діагноз, посвідчення, яке підтверджує статус, та закордонний паспорт.

Для тих, у кого є відстрочка від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік, потрібно мати при собі документ про відстрочку від призову (бронювання) + документи про відрядження та закордонний паспорт.

Той, хто має медичний висновок від військової комісії про те, що він не придатний, повинен надати довідку військової медичної комісії про непридатність та закордонний паспорт.

Якщо у тебе є троє і більше дітей віком до 18 років, надай свідоцтва про народження дітей, медичні свідоцтва про народження за формою NO103/O, свідоцтво про шлюб та закордонний паспорт.

Якщо ти — одинокий батько неповнолітньої дитини, візьми з собою свідоцтво про народження дитини, довідку про смерть матері або рішення суду про позбавлення матері батьківських прав. І, звісно, закордонний паспорт.

Якщо у тебе на утриманні є дитина з інвалідністю до 18 років або доросла дитина (особа з інвалідністю до 23 років), потрібно показати свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дитини; довідку, яка підтверджує призначення соціальної допомоги та підтверджує факт того, що дитина з обмеженими можливостями. Також слід мати свідоцтво про отримання державної соціальної допомоги для дітей з обмеженими можливостями.

Якщо ти усиновлювач, опікун, прийомний батько, то тобі також можна виїхати з дитиною за кордон. Візьми з собою документ, що підтверджує усиновлення, опікунство, догляд (рішення суду, довідка від опіки та опікун, довідка — до 2005 року), закордонний паспорт.

Якщо ти займаєшся постійним доглядом за людьми, які потребують спеціального догляду, то для виїзду потрібна довідка про компенсацію для людини, яка займається постійним доглядом, рішення суду, довідка МСЕК.

Якщо виїхав до іншої країни для постійного проживання, то потрібна позначка у паспортних документах (постійне місце проживання з печаткою).

Студентам іноземних вузів треба мати при собі довідку про відстрочку, видану військкоматом, та закордонний паспорт.

Які документи потрібні для виїзду за кордон машиною

Права.

Техпаспорт на машину.

Українські номери на машину.

Страхування.

Якщо ти їдеш не своєю машиною, то потрібна довіреність на авто (власник повинен написати в ній, що дозволяє виїжджати на цьому транспорті за кордон);

Тимчасовий реєстраційний талон на машину.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області