У березні військовослужбовцям будуть нараховувати виплати по-новому

14:45, 1 березня 2023
Додаткові 30 тисяч гривень не платитимуть військовослужбовцям, які перебувають у тилу.
У березні військовослужбовцям будуть нараховувати виплати по-новому
Джерело фото: depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 1 лютого був запроваджений новий порядок виплати додаткової винагороди військовослужбовцям. А вже з 1 березня військовослужбовці будуть отримувати виплати згідно з новим порядком. Про це повідомив начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати Управління соцпідтримки Міністерства оборони Олег Рогаль.

Так, за новими правилами:

1) військові, які виконують завдання безпосередньо в зоні бойових дій, продовжать отримувати 100 тис. грн на місяць. Виплату нараховуватимуть пропорційно часу виконання завдань. Це стосується військовослужбовців Збройних сил України, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, ГУР Міноборони України, Нацгвардії, Державної прикордонної служби тощо.

2) 100 тис. грн будуть платити за конкретний період виконання бойових завдань: військовослужбовцям ракетних військ і артилерії, льотчикам (за той час, протягом якого вони виконували польоти в районах бойових дій), морякам, військовим медикам, зенітно-ракетним військам і протиповітряним військам, які виконують завдання в районі бойових дій.

3) 50 тис. грн будуть отримувати ті військові, які виконують бойове завдання у складі військового органу управління. Хто саме буде отримувати цю доплату визначатиме головнокомандувач ЗСУ та Генеральний штаб ЗСУ.

4) Додаткову винагороду в розмірі 30 тис. грн отримуватимуть військові, які виконують бойові завдання не на лінії фронту, але в районах бойових дій.

Основна зміна, затверджена новим порядком, це скасування 30 тис. грн винагороди для військових, які проходять службу у військових частинах та підрозділах поза межами районів ведення бойових дій (в навчальних центрах, тилових базах тощо), строковиків, курсантів, офіцерів управлінь та штабів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду