Скільки у Києві внутрішніх переселенців: у КМДА назвали цифру

23:38, 4 травня 2023
У КМДА нагадали, як внутрішнім переселенцям стати на облік.
Скільки у Києві внутрішніх переселенців: у КМДА назвали цифру
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З початку повномасштабного російського вторгнення у столиці знайшли притулок майже 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє КМДА.

Там зазначають, що 40 тисяч з числа ВПО – діти.

Лідером за кількістю переселенців є Дарницький район Києва. Там зареєструвалося майже 40 тисяч людей. В Оболонському оселилося більше 30 тисяч і Святошинському – майже 29 тисяч.

Загалом із 2014 року в столиці зареєструвалися понад 384 тисячі внутрішньо переміщених осіб, із яких майже 66 тисяч – діти. Це більше 307 тисяч сімей, понад 64 тисячі пенсіонерів та майже 14 тисяч людей із інвалідністю.

Найбільше людей переїжджають із Донецької та Луганської областей. Також багато з Херсонської, Харківської та Запорізької.

У КМДА нагадують, щоб стати на облік як внутрішньо переміщена особа, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання чи Центру надання адміністративних послуг. Також можна подати відповідну заявку через застосунок «Дія».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді