Чи продовжать отримувати батьки-пенсіонери субсидію, якщо до них переїхала дочка з чотирирічним сином

20:26, 2 листопада 2023
У разі зміни складу членів домогосподарства, якому призначено житлову субсидію, протягом 30 календарних днів потрібно повідомити про це орган ПФУ.
Чи продовжать отримувати батьки-пенсіонери субсидію, якщо до них переїхала дочка з чотирирічним сином
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До ПФУ звернулася громадянка із питанням, чи продовжать її батьки-пенсіонери отримувати субсидію, якщо жінка переїхала до них, її зареєстрували в будинку, але вона є матір’ю-одиначкою з чотирирічним сином та не працює.

Так, у Пенсійному фонді зазначили, що у разі зміни складу членів домогосподарства, якому призначено житлову субсидію, протягом 30 календарних днів потрібно повідомити про це орган Пенсійного фонду України.

«Домогосподарству, у складі якого є, зокрема, працездатна особа без доходів, яка одноосібно виховує дитину віком до шести років, може бути призначено (продовжено) житлову субсидію», - додали у ПФУ.

Щоб одержувати житлову субсидію на чотирьох осіб, до органу Фонду необхідно надати нові заяву і декларацію, в яких у складі членів домогосподарства зазначено, в тому числі, доньку та внука. До заяви потрібно додати документ, який підтверджує, що донька є одинокою матір’ю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України