Коли пацієнту можуть зробити аналізи безкоштовно та які: пояснили у НСЗУ

07:21, 19 листопада 2023
У Програмі медичних гарантій немає окремого пакету «Аналізи», натомість майже кожним пакетом передбачено певний перелік досліджень відповідно до специфіки меддопомоги.
Коли пацієнту можуть зробити аналізи безкоштовно та які: пояснили у НСЗУ
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національній службі здоров'я України пояснили, що, коли лікар бачить у цьому необхідність та дає електронне направлення, аналізи можна зробити безоплатно.

У Програмі медичних гарантій немає окремого пакету «Аналізи». Натомість майже кожним пакетом передбачено певний перелік досліджень відповідно до специфіки медичної допомоги, зазначили у НСЗУ.

У центрі надання первинної меддопомоги можна зробити аналізи, що входять до пакету «Первинна медична допомога».

«Це: загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою; загальний аналіз сечі; рівень глюкози у крові; загальний рівень холестерину. А також швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити, COVID-19», - пишуть у Нацслужбі здоров'я.

Також у НСЗУ розповідають, що більшість аналізів покриває пакет «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах».

«Це і загальноклінічні, і біохімічні, і бактеріологічні, і гормональні, й імунологічні, і цитологічні дослідження», - сказано у повідомленні.

Щоб зробити аналізи безоплатно – потрібне е-направлення. Виключення – пацієнт перебуває в стаціонарі, планово чи екстрено.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України