Київенерго переймає передовий досвід по стягненню боргів

18:05, 26 липня 2017
Енергетичний монополіст відзначає успішність колекторських схем.
Київенерго переймає передовий досвід по стягненню боргів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заборгованість населення міста Києва за гарячу воду і централізоване опалення майже дорівнює заборгованості держави по пільгах та субсидіях.

Про це 26 липня 2017 року на прес-брифінгу повідомила фінансовий директор ПАТ «Київенерго» Тетяна Грязнова.

За її словами держава зі свого боку зробила перші кроки з погашення заборгованості — 13 липня ВР прийняла законопроект №6600 про зміни в бюджет України у 2017 році, в якому передбачені додаткові кошти на оплату комунальних послуг малозабезпеченим населенням. Очікують, що найближчим часом Президент підпише цей законопроект і Мінфін зможе розрахуватися з усіма боргами держави.

У той же час заборгованість тих хто не потрапив в число пільговиків і не одержує державну допомогу не зменшується. Цей борг становить близько 1,4 млрд. грн.

«Якщо не буде 100% розрахунків з боку киян — Нафтогаз України і газотранспортні компанії просто обмежать Київенерго в газі. В результаті — ви не будете мати гарячої води», — заявила Тетяна Грязнова.

Інший представник ПАТ «Київенерго» — в. о. комерційного директора Віктор Мельников — зазначив, що серед боржників основу складають аж ніяк не бідні верстви населення.

«Багато тих, хто проживають в новобудовах, мають достатню платоспроможність, але, чомусь, не вважають за потрібне платити за гарячу воду та опалення. У нас є окремі квартири, які мають заборгованість понад 100 тис. гривень», — констатує посадовець.

Він також впевнено повідомив, що механізми стягнення заборгованості у компанії є.

Основний метод роботи з боржником Київенерго називає інформуванням клієнта про виниклої заборгованості. Це коли кілька разів протягом дня Вам телефонують, а також періодично приходять електронні листи з нагадуванням про борг. Найбільш незговірливих клієнтів лякають судовими розглядами і накладенням арешту на майно боржника.

Представники Київенерго скромно зізналися, що завдяки таким методам вдається домогтися погашення заборгованості в 20 відсотках випадків.

Відзначимо, що подібними методами успішно користуються всілякі колекторські компанії, до яких в українському суспільстві сформувалося вкрай негативне ставлення.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва