Кабмін вніс зміни до постанови про розмір винагороди державним адвокатам

07:59, 9 серпня 2022
Постановою на час воєнного стану та протягом 3 місяців після його скасування уніфіковано значення коефіцієнту подання акта, що впливає на розмір винагороди державного адвоката.
Кабмін вніс зміни до постанови про розмір винагороди державним адвокатам
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про розмір винагороди державним адвокатам, встановивши єдиний коефіцієнт подання акта. Відповідне рішення закріплено постановою уряду № 870 «Про внесення змін до пункту 3 Методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» від 5 серпня.

Документом внесено зміни до постанови уряду від 17 вересня 2014 р. № 465 “Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу” та встановлено єдине значення коефіцієнта подання адвокатом акта (Кзвіт).

На час воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення воно дорівнюватиме одиниці.

Згідно з чинною редакцією постанови № 465 коефіцієнт залежить від строку надання акта та правової допомоги і становить від нуля до одиниці.

Строк подання акта визначається, починаючи з дня, що настає за днем завершення надання адвокатом правової допомоги за дорученням центру, а в разі, коли цією Методикою передбачено обчислення розміру винагороди адвоката за надання правової допомоги на окремій стадії провадження чи процесу, - з дня, що настає за днем завершення відповідної стадії провадження чи процесу.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», згідно з рішенням ради суддів, адвокати будуть дублювати подані через електронний суд об’ємні документи у паперовій формі.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду