У Мінреінтеграції готують обов’язкову евакуацію частини трьох областей

15:56, 26 серпня 2022
За словами міністра реінтеграції Ірини Верещук, з Донецької області евакуйовано понад 10 тисяч осіб. У черзі на евакуацію - частина Донецької, Миколаївської, Харківської областей.
У Мінреінтеграції готують обов’язкову евакуацію частини трьох областей
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляє про підготовку обов’язкової евакуації частини Харківської, Запорізької та Миколаєвської областей. Про це вона повідомила під час телемарафону.

Міністр проінформувала, що з початку серпня з Донецької області вже евакуйовано понад 10 тисяч осіб, серед яких третина - діти.  На запитання щодо відмови від евакуації міністр зауважила, що люди часом закликають «почекати до холодів» чи «дати можливість зібрати збіжжя».

При цьому Ірина Верещук додала, що частина людей повертаються у «небезпечні регіони».

На запитання ж ведучого щодо того, які області в черзі на обов’язкову евакуацію, Верещук зазначила: «Харківщина, Запоріжжя в тому числі Миколаївщина. Ми знаємо, що деякі частини потребуватимуть обов’язкової евакуації. І ми до неї вже готуємося».

Міністр не уточнила, про які райони чи села йдеться.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада законодавчо закріпила евакуацію населення у безпечні зони з району бойових дій.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області