Рада планує підвищити зарплату голові та членам Нацради з питань телебачення та радіомовлення у понад 3 рази

08:15, 31 серпня 2022
У разі ухвалення «закону про медіа» очільник Нацради отримуватиме 40 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, перший заступник – 37, відповідальний секретар – 35, член Нацради - 33.
Рада планує підвищити зарплату голові та членам Нацради з питань телебачення та радіомовлення у понад 3 рази
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт №2693-д «Про медіа», який передбачає суттєве підвищення зарплати голови та членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Законопроєкт передбачає, що посадовий оклад голови Національної ради становить 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року, першого заступника голови Національної ради – 37, заступника голови Національної ради та відповідального секретаря Національної ради – 35, члена Національної ради – 33 розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Чинна редакція закону про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення передбачає, що посадовий оклад голови Національної ради становить 12 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року, першого заступника голови Національної ради - 11,5, заступника голови Національної ради та відповідального секретаря Національної ради -  11, члена Національної ради - 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Таким чином, у разі підтримки депутатським корпусом законопроєкту у другому читанні та в цілому заробітна платня члена Нацради зросте більше ніж в три рази. Голова ж медійного регулятора отримуватиме майже в 3,5 рази більше.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у червні 2021 року ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, який передбачає підвищення зарплат голові та членам Нацради.

Для голови Національної ради встановлено оклад у 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (27,24 тис. гривень), для першого заступника голови Національної ради - 11,5 (26,1 тис. гривень), для заступника голови Національної ради і відповідального секретаря Нацради - 11 (24,97 тис. гривень), для члена Нацради - 10 (22,7 тис. гривень).  

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва