Рада пропонує дозволити анулювання ліцензій підсанкційних телеканалів без рішення суду

08:20, 31 серпня 2022
Згідно з проєктом у разі застосування санкцій у вигляді зупинення чи анулювання ліцензій теле- та радіоорганізацій Нацрада ухвалює рішення про анулювання або зупинення дії ліцензії на строк застосування таких санкцій.
Рада пропонує дозволити анулювання ліцензій підсанкційних телеканалів без рішення суду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 2693 д «Про медіа», який, зокрема, передбачає можливість анулювання ліцензій теле- та радіорганізацій, які опинилися під санкціями, рішенням Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Згідно зі статтею 50 законопроєкту строк дії ліцензії, яка видається телеканалам, становить 10 років. Разом з тим, передбачається, що у разі якщо до ліцензіата в порядку, передбаченому Законом України «Про санкції», застосовано санкції у вигляді анулювання або зупинення ліцензії у сфері медіа чи заборони користування радіочастотним спектром України, Національна рада ухвалює рішення про анулювання або зупинення дії ліцензії на строк застосування таких санкцій.

Чинна редакція закону про телебачення і радіомовлення, що регулює процедуру анулювання ліцензій телеканалів, передбачає, зокрема, що анулювання ліцензії теле- та радіорганізацій відбувається за рішенням суду на підставі позову Нацради або в разі відмови телерадіорганізації від ліцензії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ухваленим за основу законопроєктом «Про медіа» пропонується в окремих випадках розгляд справ проти медіа у суді протягом двох днів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду