Конкурс на посади членів ВККС: до співбесід допустять лише 64 кандидати

18:57, 6 жовтня 2022
Враховуватиметься їхній професійний досвід, знання та кваліфікація.
Конкурс на посади членів ВККС: до співбесід допустять лише 64 кандидати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Конкурсна комісія з обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів 6 жовтня 2022 року затвердила список кандидатів, документи яких відповідають вимогам конкурсу та Закону «Про судоустрій та статус суддів».

Список затверджених кандидатів, згідно із заявою Конкурсної комісії, буде опубліковано пізніше на сайті Вищої ради правосуддя.

Також Конкурсна комісія розповіла про те, як далі проходитиме конкурс.

Як зазначив голова Конкурсної комісії Тед Зажечни, з вже затвердженого списку допущених кандидатів, на підставі аналізу їх мотиваційних листів до співбесід із членами Конкурсної комісії буде допущено лише 64 кандидати.

Співбесіди з кандидатами на посади членів ВККС відбуватимуться публічно, але все ж таки дистанційно, тобто в режимі online.

За підсумками співбесід буде складено список не менше ніж із 32 кандидатів (але можливо, що фінальний список буде дещо більшим).

«Це як марафон, сотні людей беруть участь у забігу, але не всі увійдуть до списку 32 найкращих бігунів. Як і бігунам, учасникам конкурсу потрібно буде багато тренуватися, щоб увійти до списку найкращих. Враховуватиметься освіта кандидатів, знання, кваліфікація та досвід, здобутий протягом усього життя», - розповів Тед Зажечни.

Нагадаємо, що документи кандидати на посади членів ВККС подавали у два етапи — перед початком агресії РФ і вже під час неї. Документи у другому випадку можна було подати з 15 липня до 22 серпня 2022 року.

Всього документи на участь у конкурсі на посади членів ВККС подали 302 кандидати (один кандидат вже відмовився від участі у конкурсі).

Конкурсна комісія з обрання членів ВККС, нагадаємо, офіційно почала роботу 21 січня 2022 року, хоча фактично Комісія непублічно працювала вже з листопада 2021 року.

13 липня Комісія відновила свою роботу після тривалої перерви, а також внесла зміни в  умови конкурсу.

Конкурсна комісія, що складається з трьох українських суддів та трьох іноземних експертів, має відібрати як мінімум 32 кандидати, з яких потім Вища рада правосуддя має обрати 16 нових членів ВККС.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва