Ми патрулюємо місто із увімкненими синіми проблисковими маячками – Патрульна поліція розповіла, як запобігає аварійним ситуаціям на дорогах Києва

10:37, 14 листопада 2022
Втім, регулювання на складних перехрестях досі лишається проблемою.
Ми патрулюємо місто із увімкненими синіми проблисковими маячками – Патрульна поліція розповіла, як запобігає аварійним ситуаціям на дорогах Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Управлінні патрульної поліції міста Києва розповіли «Судово-юридичної газеті», як патрульна поліція намагається запобігати аварійним ситуаціям на вулицях та перехрестях міста Києва під час відключень електропостачання.

Зазначимо, що проблема забезпечення порядку на дорогах міста гостро виникла ще у жовтні з початком віялових відключень електроенергії. В умовах відсутності енергопостачання багато вулиць та перехресть міста, внаслідок відключень світлофорів та ліхтарів, опинилися вкрай небезпечними як для водіїв, так і для пішоходів.

Як зазначили у патрульній поліції, фактично основним способом запобігання аварійності на дорогах та перехрестях Києва є патрулювання міста екіпажами поліції з увімкненими синіми проблисковими маячками – це повинно звертати увагу водіїв на необхідність дотримання Правил дорожнього руху. 

Також керівництво управління патрульної поліції виділило особовий склад і на забезпечення регулювання складних перехресть, регульованих пішохідних переходів та транспортних розв’язок.

Втім, за спостереженнями багатьох водіїв, таке регулювання силами поліції все ж здійснюється не на постійний основі, а іноді виглядає дивно, коли на великому перехресті регулювання може здійснюватися при відключеннях світла лише вдень, тоді як під час відключень світла ввечері перехрестя стає ще більш небезпечним для учасників дорожнього руху.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси