Рада закликала G-20 виключити зі свого складу РФ

16:43, 16 листопада 2022
Депутати схвалили звернення до Групи Двадцяти, в якому закликали держави “двадцятки” виключити зі складу групи РФ та посилити на неї санкційний тиск і збільшити обсяг допомоги Україні.
Рада закликала G-20 виключити зі свого складу РФ
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна ухвалила проєкт постанови №8203 про Звернення Верховної Ради України до держав Групи Двадцяти щодо виключення російської федерації зі складу цієї Групи. За відповідне рішення проголосували 310 народних депутатів.

“Вказуючи на цілеспрямоване знищення російською федерацією українського народу, об’єктів культурної спадщини, закладів освіти, що має всі ознаки геноциду, а також невибірковість ракетних ударів та артилерійських обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури України російськими окупаційними військами, що не переслідують жодних воєнних цілей і мають виключно терористичну мету та призводять до численних жертв серед мирного населення, зокрема дітей, нагадуючи про цілеспрямовану багатомісячну блокаду російським агресором українських портів, що поставила сотні мільйонів людей по всьому світу на межу голоду, Верховна Рада закликає виключити РФ з групи G-20”, - наголошується у зверненні.

Крім цього, парламентарі, серед іншого, закликають країни “двадцятки” підтримати прагнення України, Туреччини та Організації Об’єднаних Націй щодо продовження дії Чорноморської зернової ініціативи для безперешкодного забезпечення поставок продовольства до держав, “населення яких потерпає від голоду”;

посилити санкційний тиск на російську федерацію, а також суттєво наростити економічну, фінансову та безпекову допомогу Україні.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Президент РФ Володимир Путін не поїхав на саміт G-20. Делегацію країни-агресора очолив міністр закордонних справ Сергій Лавров, який достроково залишив захід.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області