Заступником глави МЗС призначили Андрія Мельника, який порівняв Шольца зі «ображеною ліверною ковбасою»

17:58, 18 листопада 2022
У глави МЗС Дмитра Кулеби з’явиться заступник – ним стане Андрій Мельник, який назвав канцлера Олафа Шольца «ображеною ліверною ковбасою» та пропонував іншому німецькому політику засунути голову у морозилку.
Заступником глави МЗС призначили Андрія Мельника, який порівняв Шольца зі «ображеною ліверною ковбасою»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засіданні Уряду 18 листопада Кабмін призначив Мельника Андрія Ярославовича заступником Міністра закордонних справ України.

Нагадаємо, що колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник у травні 2022 року порівняв канцлера Німеччини Олафа Шольца зі «ображеною ліверною ковбасою».

Тоді він розкритикував Шольца через небажання глави німецького уряду їхати до України після відмови Президента України Володимира Зеленського приймати президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

«Грати ображену ковбасу – звучить не дуже по-державному. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок», - сказав Мельник в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel.

Згодом він заявив у ток-шоу «Правильні питання» на телеканалі BILD, що просив про зустріч із канцлером Олафом Шольцем перед від'їздом із Німеччини.

«Якби канцлер прийняв мене, то я вибачився б перед ним», — зізнався він.

Також Андрій Мельник запропонував «засунути голову у морозилку» прем'єру німецької землі Саксонія Міхаелю Кречмеру, який говорив про те, щоб заморозити повномасштабну війну Росії проти України.

«Перепрошую, пане Кречмере, але українці виступають за те, щоб засунути вашу голову в морозильник, щоб охолодити ваші гарячі російські фантазії. Ваше постійне потурання  воєнному злочинцю Путіну огидне», – написав Мельник у Twitter.

Крім того, Мельник відповів на обурення іншого німецького політика «Мімімі».

На засіданні Уряду було ухвалено й інші кадрові рішення:

Звільнено Володіна Василя Геннадійовича з посади державного секретаря Міністерства розвитку громад та територій України.

Тимчасово покладено виконання обов’язків державного секретаря Міністерства розвитку громад та територій України на Касіяника Анатолія Васильовича.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду